STENBROTTET, BOVALLSTRAND

 

Välkommen till Stenbrottet, Bovallstrand

 

Fritidshus ritade av Wingårdh Arkitektkontor

Det gamla stenbrottet ligger som en ö mitt i Bovall. En skärm av klippan lämnades när graniten en gång bröts ur berget för att skeppas ut från hamnen nedanför.

I Bovallstrand börjar båtlivet och baden direkt vid samhället. De charmiga Badholmarna är något att längta till, och för de som söker golf och tennis finns här gott om både tid och plats. När våren kommer ser marinan till att båten ligger och väntar på dig vid den egna bryggan nedanför husen, medan Bryggcaféet sörjer för att ingen sommar passerar utan nykokta kräftor.

Hustyp A - 107 kvm

Boyta: 107 kvm

I denna hustyp öppnar sig vardagsrummet upp genom husets hela höjd. Två stora sovrum gör det största huset idealiskt för den större familjen. Två separata duschrum ger huset permanentbostadsstandard och de väl tilltagna förvaringsmöjligheterna ger gott om plats åt allt vad en aktiv fritid kräver.

 

Planlösning hustyp A - Stenbrottet

Hustyp B - 80 kvm

Boyta: 80 kvm

I denna hustyp öppnar sig vardagsrummet upp genom husets hela höjd.

Rummen lånar rymd av varandra, så att de känns större. De gör dem också trivsamma oavsett om man är många eller få. Allrum och sovrum på plan två. Planlösningen gör det lätt att låta gäster stanna över natten.

Planlösning för hus B - Stenbrottet

Hustyp C - 71 kvm

Boyta: 71 kvm

Sovrumsdel med två sovrum gör det idealiskt för fyra personer. Liksom i övriga hus finns här gott om förvaringsutrymmen och den tydliga uppdelningen i en privatare och en öppnare del gör huset lätt att bo i.

Planlösning för hustyp C - Stenbrottet

Hustyp D-F

Mer information om hustyper D-F kommer inom kort.

Bovallstrand och Badholmarna

Bovallstrand

Det är här de bohuslänska bergen är som ståtligast. Den röda graniten glöder i kvällssolen som sänker sig mellan skären utanför Bottnafjorden. Den öppna horisonten är nära, men det lilla samhället vilar i skydd bakom klippor och skär.

Naturen, vän och mild då vinden jagar lagt sig eller vild och kraftfull när Skagerack ryter till, finns alltid med. På reservatet Valön i norr, en av de få platserna där havet möter fastlandet direkt, kan man ströva över orörda fält med gullviva, trift och mandelblom.

Detta är Bohuslän i sin skönaste form och färg. På den smala remsan mellan bergen och havet formar de gamla trähusen samhället Bovallstrand. Bottna är en säregen trakt, där hus och kyrkor har underkastat sig terrängen. Kri8ng de gamla köpmanshusen i Gerlesborg har ett vitalt konstcentrum vuxit fram som bjuder på upplevelser året om.

I Bovallstrand börjar båtlivet och baden direkt vid samhället. De charmiga badholmarna är något att längta till, och för de som söker golf och tennis finns här gott om både tid och plats. När våren kommer ser marinan till att båten ligger och väntar på dig vid den egna bryggan nedanför husen, medan Bryggcaféet sörjer för att ingen sommar passerar utan nykokta kräftor.

 

Badholmarna

Den öppna horisonten är nära och i väster ligger den anrika badinrättningen Badholmarna.

Aktiebolaget Bovallstrands Badinrättning är Sveriges äldsta med bibehållen traditionell inriktning och ägarskap. Bolaget grundades 1909.

Badholmarna ger dig känslan att vara ute på öarna även om du inte har tillgång till båt. Här finns sandstränder och krabbfiske, badbryggor, trampoliner, fantastiska granithällar och omtyckta solplatser. 2014 invigdes det ”nygamla” hopptornet där du kan kasta dig ut från både 3 och 6 meter.

Badholmarna har även badhytter, kiosk och bastu. Sommartid hålls det morgongympa på dansbanan vid Badholmarna tre gånger i veckan.

Arkitekten Gert Wingårdh

Gert Wingårdh föddes i Skövde 1951 och växte upp i Göteborg. Efter studier i konstvetenskap fastnade han snart för arkitekturen och tog sin arkitektexamen på Chalmers 1975. Kort därefter startade han sitt eget kontor.

Verksamheten har vuxit successivt och Wingårdh Arkitektkontor AB är idag ett av Sveriges största arkitektkontor med cirka 170 anställda och projekt på flera kontinenter. Kontorets höga konstnärliga ambitioner har resulterat i många utmärkelser, bland annat Sveriges Arkitekters Kasper Salin-pris för inte mindre än fem byggnader. Gert Wingårdh har vid sidan av ritandet även engagerat sig i den offentliga arkitekturdiskussionen och i undervisning, för närvarande som professor vid Chalmers.

Wingårdhs verksamhet inleddes med små inrednings- och villaprojekt, arbeten som grundlade kunskapen om hur de arkitektoniska intentionerna blir genomförda. När uppdragen växte till att organisera stora forskningsanläggningar parades kunskapen om detaljer med de sociologiska kunskaper om människors beteenden som 1970-talets arkitektutbildning förmedlade. Kombinationen är fortfarande hörnstenar i gestaltandet av byggnader och rum.

Karta

Om Bovallstrand – ”Livskvalitet! Finns inget finare är vår karga bohuslänska natur”

Hitta till oss

Markbygg är ett av de ledande mark- och anläggningsföretagen i västra Sverige. Varje projekt utförs med kompetens, erfarenhet och skicklighet och överlämnas alltid med stolthet till nöjda kunder.

Huvudkontor
Markbygg AB
Bultvägen 4
451 75 Uddevalla
Sverige

Växel: 010-762 30 00
info@markbygg.se